Чистота на мислата и на срцето

Чистота на мислата и на срцето Старо правило е дека секое екстремно растегнување на нештата во една насока, предизвикува реакција во спротивната. Кога денеска светот и нашето опкружување стануваат цинично (опасно) место, ти иде да […]

НетМкд да бидеме повеќе поврзани

НетМкд  да бидеме повеќе поврзани Социјалната интеракција со други луѓе повеќе или помалку  е во природата на човекот, но секогаш  се бара начини на воспоставување на меѓусебната врска. Денес, во оваа ера на дигитализација, социјални […]

#DELETEFACEBOOK

Прекрасно е да се замислува дека Фејсбук е место на кое се споделуваат идеи, соништа, и надежи, машина за спојување луѓе која дава повеќе отколку што одзема. Меѓутоа, Фејсбук е сервис за собирање податоци кој […]