Video Upload

Да,  од сега ќе можете да прикачувате кратки видеа директно на НетМкд.  Настани и моменти кои сакате да ги  споделите со вашите пријатели. Како да  прикачите видео? Постапката е иста и од мобилен телефон и […]

Чистота на мислата и на срцето

Чистота на мислата и на срцето Старо правило е дека секое екстремно растегнување на нештата во една насока, предизвикува реакција во спротивната. Кога денеска светот и нашето опкружување стануваат цинично (опасно) место, ти иде да […]

НетМкд да бидеме повеќе поврзани

НетМкд  да бидеме повеќе поврзани Социјалната интеракција со други луѓе повеќе или помалку  е во природата на човекот, но секогаш  се бара начини на воспоставување на меѓусебната врска. Денес, во оваа ера на дигитализација, социјални […]

Биди блогер на НетМкд

Објавете и споделете ги своите знаења, искуства, мислења, ставови или најнови вести на ваш начин. Креирајте свој уникатен и убав блог бесплатно на НетМкд. Секој регистриран корисник треба да изрази желба/намера за објавување на свој […]

#DELETEFACEBOOK

Прекрасно е да се замислува дека Фејсбук е место на кое се споделуваат идеи, соништа, и надежи, машина за спојување луѓе која дава повеќе отколку што одзема. Меѓутоа, Фејсбук е сервис за собирање податоци кој […]

Промени на НетМкд

Од 11.06. 2018 година на сајтот на НетМкд направени се промени, пред се во привелегиите на корисниците. Секој корисник преку својот профил ќе може да ги симне објавените содржини од својот профил пред да го […]

Денот е поубав кога сме заедно на НетМкд

Денот е поубав кога сме заедно на НетМкд ❤ Да се чувствуваме повеќе поврзани и помалку осамени … да создадеме подобро место и свет во кој личните врски и интереси се над се . Изградена со […]

Уште еднаш зошто НетМкд

Од причина што фејсбук манипулира со алгоритми (нешто на што подолго време се укажува) кои содржини ќе се прикажуваат, следејќи кој што лајкува,  те оптеретува со страници и наводни сугестии кои немаат врска со вашиот […]

Промена на корисничкиот пристап на НетМкд

Од 20.03. 2018 година  поради зголемување на заштитата на приватноста на членовите на НетМкд  при  регистрација и оневозможување  регистрација на ботови, се менува политиката  за пристап и активности на НетМкд за  постоечките и новорегистрираните  членови […]

НетМкд, не е само потрошено време

Согледувајќи на каде отиде Фејсбук, односно колку застранил од првично проектираната цел за поврзување на луѓето, Фејсбук на почетокот на годината најави промени  во прикажувањето на објавите во News Feed. Свесни сме дека на Фејсбук […]

1 2